διαβάζοντας όλα αυτα που γραφουν φιλοι εδω , θελω να συμπληρώσο και εγω με τη σειρά μου οτι ολα ειναι υποκειμενικά στο θεμα diesel-βενζινη!! οπως ολοι γνωριζουμε το ASX δεν ειναι ενα φθηνο αυτοκινητο, οπως πολλα στη κατηγορια του, και η αγορα του εξαρτατε απο πολλους παραγοντες. καταρχην γιατι χρηση το θελει ο καθενας, αν ειναι για καθημερινη χρηση μεσα στη πολη και πανω απο 15 χιλ χιλιομετρα συμφερει το πετρελαιο αν δεν εχεις αυτα τα κριτηρια και το κυκλοφορεις Σ/Κ και για εκδρομες κατα τη ταπεινη μου γνωμη δεν συμφερει η αγορα πετρελαιου γιατι δε κανεις ποτε αποσβεση των χρηματων που δινεις!! !Πιστευω οτι το μοντελο βενζινη για το βαρος του αυτοκινητου τον ογκο γενικοτερα ειναι αρκετα οικονομικο ειδικα στα ταξιδια!!! Εγω επελεξα βενζινη για πολλους λογους, καταρχην εχω μικροτερο αυτοκινητο για την καθημερινη μετακινηση, κατα δευτερο λογο θεωρο οτι η εκδοση diesel ειναι φτωχη για ενα τοσο ομορφο αυτοκινητο, ισως αν ειχε τα καλουδια που εχει η εκδοση φουλ πανοραμα και για λογους ροπης θα επελεγα πετρελαιο, αλλα επειδη δεν τα εχει ολα αυτα επελεξα βενζινη.
Ενα τελευταιο παραδειγμα φετος το καλοκαιρι με 250 ευρω εκανα 2.300 χιλ βγαινει περιπου μεσο ορο καταναλωση στα 7 και κατι λεπτα δεν ειναι καθολου κακη καταναλωση για βενζινη και τυπο αμαξωματος.
Το μονο αρνητικο που διαπιστωσα εγω ειναι οτι σε ανηφορικα και δυσκολα κομματια δρομου δεν επαρκουν τα 117 αλογα και σε αναγκάζει να δουλευεις μικρες ταχυτητες. βεβαια και αυτο υποκειμενικο ειναι , εγω πριν ειχα ενα subaru sti 270 hp και ειχα μαθει και λιγο στα γκαζια, αρα για καποιον αλλο οδηγο το ASX βενζινη μπορει να τον καλυπτει πλήρως
Ξεχασα να αναφερω ενα σημαντικό παραγοντα αυτο του οικονομικου !!! πολλες φορες η αγορα εξαρτατε και απο τη τσεπη του καθενος !!!! Για να επανελθω στο θεμα καταναλωσης, αν θες ενα αυτοκινητο για καθημερινη χρηση με μεσο ορο 25 χιλ χιλ το χρονο και πανω, και δεν σε ενδιαφερουν τα καλουδια στο αυτοκινητο πας σε diesel!! Εαν παλι θες αυτοκινητο βολτας και για ταξιδια μια δυο φορες το χρονο επιλεγεις βενζινη φουλ!!!
ΥΓ Συγκρινα αυτες της δυο κατηγοριες διοτι μοιαζουν αρκετα στη τελικη τιμη και αξια αυτοκινητου.