Συνεχίζοντας λοιπόν εδώ, θέλω να πω ότι μου αρέσει πάρα πολύ η λειτουργία του κινητήρα.
Μιλώντας για έναν απλά κινητήρα βενζίνης 1600cc, ομολογώ ότι αισθάνομαι ότι λειτουργεί πολύ καλά, ακόμα και με φορτωμένο το αυτοκίνητο. Γενικά μου αρέσει αυτή η ήσυχη και χαλαρή αίσθηση που δίνει. Οδηγείται πολύ ευχάριστα μπορώ να πω.
Επίσης, ένα βασικό πράγμα που με ενδιαφέρει εμένα είναι να έχει το αυτοκίνητο μια ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος.
Δεν ξέρω αν δίνει κάτι επίσημα η Mitsubishi (δεν βρήκα σε φυλλάδια και site), αλλά στην αναζήτηση που έκανα βρήκα ότι πρέπει να είναι κάπου στα 19 εκ. Ισχύει κάτι τέτοιο? Γενικά, μέχρι στιγμής μου φαίνεται οκ.
Σε ότι αφορά τώρα την τετρακίνηση, ομολογώ ότι θα ήθελα να έχει. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, και τόσα χρόνια που την είχα, ελάχιστες φορές την αξιοποίησα πραγματικά σε εκτός δρόμου διαδρομές και μάλιστα, κάποιες από αυτές θα βγαίναν σίγουρα και με ένα ψηλό δικίνητο, όπως δλδ το asx. Ωστόσο, την είχα χρησιμοποιήσει σε κακές καιρικές συνθήκες με βροχή κλπ και όντως ένοιωθα μια σιγουριά που δεν την ένιωσα με το asx, τις μέρες που έβρεξε πολύ.
Για τα ελαστικά που φοράει τα G055, έχει κάποιος άποψη? Δεν μπορώ να πω ότι το λίγο που τα έχω τρέξει με έχουν ενθουσιάσει, αλλά δεν με έχουν απογοητεύσει κιόλας. Παλιότερα είχα δοκιμάσει Geolandar A/T-S G012 (το παλιότερο μοντέλο των G015 δλδ) και τα Latitude Cross. Τα Yokohama απλά τα θεωρώ ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία τους, ενώ τα Michelin... σκέτη απογοήτευση.
Οπότε, είμαι και θετικά προκατειλημμένος για τα G055. Ένα πράγμα όμως που με χαλάει είναι ότι το πέλμα τους στενεύει και και δείχνει πιο μικρό απ' ότι είναι πραγματικά.
Πάντως, στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η σκέψη στην 1η αλλαγή ελαστικών να βάλω τα G015, παρά την έλλειψη τετρακίνησης…. και όσο τα αξιοποιήσω.